Topic-icon DataTables vypnutí řazení (nosort)

  • Jiří Mrak (Mrakomor)
  • Avatar uživatele Jiří Mrak (Mrakomor) Autor tématu
  • Offline
  • Nováček
  • Nováček
Více
15. lis 2015 11:08 #254 od Jiří Mrak (Mrakomor)
DataTables vypnutí řazení (nosort) vytvořil uživatel Jiří Mrak (Mrakomor)
Dobrý den všem,

používám famework Bootstrap s DataTable a potřeboval bych nějak vypnout řazení u vybraných sloupců. Třeba poslední sloupec v tabulce mám jako funkční , kde jsou ikony (smazat, upravit, přidat atd.) a tam logicky řazení nepotřebuji, spíše je tam obtěžující.

Našel jsem na webu, že se dá použít nosort, ale vypíná mi to pak řazení úplně všude a to nechci.

Díky za pomoc.

Mrak

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Lukáš Panáček (Panky)
  • Avatar uživatele Lukáš Panáček (Panky)
  • Offline
  • Začátečník
  • Začátečník
Více
15. lis 2015 11:20 #255 od Lukáš Panáček (Panky)
Odpověděl Lukáš Panáček (Panky) pro téma DataTables vypnutí řazení (nosort)
Ahoj,

s tím nosort jsi na dobré cestě a používá se to takto:

Javascript:
$(document).ready(function() {
    $('.table-data-table').dataTable({      
       "columnDefs": [{"targets": 'nosort', "orderable": false}]    
} );
});

HTML:
<table class="table table-data-table">
    <thead>        
    <th>id</th>
    <th>mobilní číslo</th>        
    <th>odesílatel</th> 
    <th>zpráva</th>                
    <th>datum a čas</th>                    
    <th class="nosort"></th>    
</thead>
<tbody>
    <tr>        
        <td>1</td>
        <td>+420 123456789</td>                 	 	 	 	
        <td>Jan Novák</td>                 	 	 	 	         	 	 	 	       
        <td>Ahoj jak se máte<td>
        <td>10.5.2015</td>                 	 	 	 	     
        <td>
            <a title="" href="upravit">Upravit</a>            
            <a title="" href="smazat">Smazat</a>            
        </td>
    </tr>      
</tbody>    
</table>

V javascriptu se tedy řekne, že to co má třídu nosort <th class="nosort"></th>, tak má mít vypnuto řazení (orderable).

Použití je tedy velice jednoduché :)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Přihlášení