check Po aktualizaci PS 1.6 na PS 1.7 nelze uložit adresu v nákupním košíku a nejde pokračovat v objednávce (stránka jen problikne)

• Danko Velovský (Duvel)
  • Avatar uživatele Danko Velovský (Duvel) Autor tématu
  • Pokročilý
  • Pokročilý
Více
04. říj 2023 19:02 #584 od Danko Velovský (Duvel)
Ahoj,

mám problém po aktualizaci PrestaShop 1.6 na PrestaShop 1.7, že když je zákazník v nákupním košíku a provádí v něm registraci (zadává adresu), tak to jakoby projde a adresa stránky formuláře se obnoví, ale nepřejde k dalšímu kroku na výběr dopravce.

Když jsem to testoval, tak se mi to chovalo stejně. Účet byl v backendu vidět, takže registrace jako taková proběhla, ale v tom formuláři nelze pokračovat na další krok. Jakoby byl nějaký problém s validací nebo tak něco.

Prošel jsem už desítky diskuzí, ale nic co by mi pomohlo to vyřešit. Ano DEBUG jsem taky zkoušel zapnou, ale vůbec nic se nestane - žádnou chybu to nevypíše, v nástroji pro webmastery není žádná chyba v JavaScriptu prostě nic.

Za každou radu budu velice vděčný. Už nevím co s tím.

Děkuji.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
04. říj 2023 19:04 #585 od Oko (Oko)
Dobrý den,

mám stejný problém adresa je registrována v backoffice a databázi, problém je, že klient nemůže přejít na další krok, stále zůstává na formuláři adresy.

Podařilo se to už někomu vyřešit nebo měl stejný problém?

• Jiří Mrak (Mrakomor)
  • Avatar uživatele Jiří Mrak (Mrakomor)
  • Začátečník
  • Začátečník
Více
04. říj 2023 19:12 - 04. říj 2023 19:13 #586 od Jiří Mrak (Mrakomor)
Přišel jsem sem, protože jsem zažil toto chování formuláře adresy, který se po aktualizaci z 1.6 na 1.7 neustále znovu načítá bez možnosti jít na další krok a hodně jsem se s tím natrápil.Problémem byl v chybějícím záznamu v databázové tabulce ps_hook.V této tabulce chyběl hook "actionValidateCustomerAddressForm" a to vedlo ke smyčce formuláře adresy.

Postup jak to vyřešit:
  1. Přejděte do své databáze (phpmyadmin), otevřete tabulku ps_hook
  2. Vyhledejte položku, kde se název rovná "actionValidateCustomerAddressForm"
  3. - pokud je nalezen záznam, není to vaše řešení (možná zkontrolujte, zda je hodnota pro sloupec "aktivní" nastavena na 1)
    - pokud záznam nebyl nalezen, pokračujte krokem 4:
  4. Přidejte novou položku do tabulky ps_hook s obsahem uvedeným níže v části " Standardní položka tabulky... "
  5. Hotovo, pokud to byl váš problém, adresní formulář by nyní měl fungovat dobře.
Standardní položka tabulky databáze pro hook
name = actionValidateCustomerAddressForm
title = Customer address form validation
description = This hook is called when a customer submits its address form
active = 1
position = 1

Můžete to také vložit přes insert:
INSERT INTO `ps_hook` (`id_hook`, `name`, `title`, `description`, `active`, `position`) VALUES (NULL, 'actionValidateCustomerAddressForm', 'Customer address form validation', 'This hook is called when a customer submits its address form', '1', '1');
Poslední změna: 04. říj 2023 19:13 uživatelem Jiří Mrak (Mrakomor).

Přihlášení